Ιατρείο Ιωάννινα: Λεωφ. Δωδώνης 44 Ιωάννινα
26510 46672

Ρομποτική Χειρουργική Γυναικολογία

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  Τι είναι;

  Η Ρομποτική Χειρουργική αποτελεί την εξέλιξη της λαπαροσκοπικής χειρουργικής και έχει συντελέσει στην εδραίωση νέων καινοτόμων και αποτελεσματικών θεραπευτικών πλάνων σχεδόν σε όλους τους τομείς της ιατρικής, συμπεριλαμβανομένης και της γυναικολογίας. Η μη επεμβατική αυτή προσέγγιση δύναται να δώσει λύση σε γυναικολογικές παθήσεις όπως ο γυναικολογικός καρκίνος, η ενδομητρίωση, τα ινομυώματα και η πρόπτωση της μήτρας. Ένα εξελιγμένο τεχνολογικά μηχάνημα που διαθέτει βραχίονες οι οποίοι «αναπαριστούν» τα ανθρώπινα χέρια, τίθεται στην διάθεση του χειρουργού και του επιτρέπει να θεραπεύσει την ασθενή μέσω ελάχιστα διακριτών και μικρού μήκους τομών. Η επιδεξιότητα των κινήσεων του χειρουργού βελτιστοποιείται καθώς το ρομποτικό σύστημα παρέχει ασύγκριτη αυτονομία και ακρίβεια κινήσεων στον χειρισμό των ιστών. Επιπλέον, διασφαλίζεται η αποκατάσταση του συντονισμού μεταξύ χειρός και ματιών καθώς ο χειρουργός βρίσκεται σε άνετη, εργονομική θέση εργασίας. Αναμφίβολα, η τρισδιάστατη απεικόνιση των ιστών με αντίληψη βάθους όπως με την χρήση γυαλιών VR είναι μια αξιοσημείωτη βελτίωση σε σχέση με την λαπαροσκοπική κάμερα, καθώς ο χειρουργός διατηρεί ένα σταθερό οπτικό πεδίο αυξημένης ευκρίνειας και μεγένθυσης. Κατά συνέπεια , η ασθενής εξασφαλίζει πως κατά την μετεγχειρητική του διαδικασία, ο πόνος και οι πιθανότητες επιπλοκών και μόλυνσης ελαχιστοποιούνται και επιτυγχάνει ταχύτερη ανάρρωση και επιστροφή στις καθημερινές της δραστηριότητες.

   

  Ποιες ασθενείς θεωρούνται κατάλληλες υποψήφιες για την χρήση της ρομποτικής χειρουργικής;

  Η Ρομποτική Χειρουργική αποτελεί την ιδανική εναλλακτική ενός ανοιχτού χειρουργείου ή μιας λαπαροσκοπικής επέμβασης. Γυναίκες οι οποίες ταλαιπωρούνται από παθήσεις όπως ο γυναικολογικός καρκίνος, η ενδομητρίωση, ο χρόνιος πυελικός πόνος, τα ινομυώματα και η πρόπτωση της μήτρας θα μπορούσαν να είναι υποψήφιες. Στην πραγματικότητα, η Ρομποτική Χειρουργική αποτελεί την απάντηση για την θεραπεία αρκετά πολύπλοκων περιστατικών λόγω των πλεονεκτημάτων που παρέχει.

   

  Ποιο είναι το κόστος μια ρομποτικά υποβοηθούμενης επέμβασης;

  Το κόστος της Ρομποτικής Χειρουργικής είναι αρκετά αυξημένο. Ωστόσο, πιστεύεται πως λόγω των άριστων αποτελεσμάτων της σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη τεχνική, σύντομα θα αντικαταστήσει την λαπαροσκοπική χειρουργική μειώνοντας το κόστος της.

   

  Το σύστημα ρομποτικής Da Vinci Xi αποτελεί το πιο εξελιγμένο τεχνολογικό επίτευγμα στον τομέα της ρομποτικής ιατρικής τεχνολογίας.

  Το ρομποτικό σύστημα da Vinci Xi έχει ενσωματώσει όλη την τεχνολογία … για πιο εύκολο, γρήγορο και αποτελεσματικό ρομποτικό χειρουργείο. Το σύστημα ρομποτικής Da Vinci Xi αποτελεί το πιο εξελιγμένο τεχνολογικό επίτευγμα στον τομέα της ρομποτικής ιατρικής τεχνολογίας. Το DaVinci Xi εξασφαλίζει τη μικρότερη δυνατή τομή για τον ασθενή με επιπρόσθετα οφέλη την ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου και των επιπλοκών, τη σημαντική μείωση του χρόνου νοσηλείας διασφαλίζοντας πιο γρήγορη ανάρρωση και ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα.

  Χρησιμοποιεί τρισδιάστατη απεικόνιση (3D) υψηλής ανάλυσης (HD), προκειμένου ο χειρουργός να πραγματοποιεί επεμβάσεις με μεγάλη ακρίβεια, αποτελεσματικότητα και ευελιξία. Αποτελείται από ειδικά σχεδιασμένα εξαρτήματα, τα οποία επιτρέπουν τη μεταβίβαση λεπτών κινήσεων του χειρουργού στο χειρουργικό πεδίο.

  Το χειρουργικό σύστημα da Vinci χρησιμοποιείται στο βίντεο που βλέπετε, για τη ραφή ενός σταφυλιού.

  Η ίδια τεχνολογία που έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί για να συρράψει ένα μικροσκοπικό σταφύλι έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην εκτέλεση λεπτών, ελάχιστα επεμβατικών χειρουργικών επεμβάσεων