Ο κος Δ.Μπαλτογιάννης είναι Μαιευτήρας & Γυναικολόγος με εξειδίκευση στη Γυναικολογική Ογκολογία και στη Λαπαροσκοπική – Ρομποτική χειρουργική  γυναικολογικών παθήσεων.

Εκπαίδευση & Εξειδίκευση

 Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και διετέλεσε την ειδικότητά του στην Μαιευτική & Γυναικολογία στo Klinikum Aschaffenburg, Ακαδημαϊκή Κλινική του Πανεπιστημίου Würzburg. Η Γυναικολογική κλινική είναι πιστοποιημένo κέντρο από τη γερμανική εταιρεία γυναικολογικής ογκολογίας (AGO) και την γερμανική αντικαρκινική εταιρεία (DKG).  Η Μαιευτική κλινική του νοσοκομείου αποτελεί  κέντρο περιγεννητικής φροντίδας Level 1, φροντίζοντας ασθενείς με κυήσεις υψηλού κινδύνου από την από όλη την χώρα αλλά και το εξωτερικό.

Το 2015 ολοκλήρωσε την ειδικότητα του και απέκτησε τον τίτλο του Μαιευτήρα & Γυναικολόγου. Εν  συνεχεία εργάστηκε ως επιμελητής (Oberarzt) και διευθυντής τμήματος λαπαροσκοπικής χειρουργικής καθώς και υπεύθυνος του τμήματος γυναικολογικής ογκολογίας. Κατά την 9ετή του εργασία στην Γερμανία απέκτησε σημαντική εμπειρία στην διάγνωση και την αντιμετώπιση του συνόλου των γυναικολογικών παθήσεων συμπεριλαμβανομένων των  γυναικολογικών καρκίνων.

Κατέχει τον τίτλο MIC II (Minimal Invasive Surgery) από την Γερμανική εταιρεία ελαχίστης επεμβατικής χειρουργικής (AGE), ενώ έχει εκπαιδευτεί στην ρομποτική χειρουργική στο STAN Institute του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Université de Lorraine στην Γαλλία.

Κατά την παραμονή του στην Γερμανία μετεκπαιδεύτηκε στην διοίκηση επιχειρήσεων υγείας στο Frankfurt School of Management and Finance όπου και απέκτησε τον τίτλο ΜΗΒΑ (Master in Healthcare Business Administration).

Κλινικό έργο

Στο κλινικό του έργο συμπεριλαμβάνονται  1200 γυναικολογικές επεμβάσεις, αρκετές εκ των οποίων περίπλοκες ογκολογικές, επεμβάσεις αντιμετώπισης εν τω βάθει ενδομητρίωσης και χειρουργικής μαστού. Σαν Μαιευτήρας έχει αναλάβει περί τους 1500 τοκετούς, αρκετοί από αυτούς σε κυήσεις υψηλού κινδύνου.

Ο ιατρός χειρουργεί στο νοσοκομείο “Υγεία” όπου είναι μέλος της Α’ Κλινικής Γυναικολογικής Ογκολογίας, στο νοσοκομείο “Μητέρα” και στην Κλινική “Epicurus” όπου κατέχει την θέση του Γενικού Διευθυντή. Δέχεται ασθενείς στο ιατρείο του στην Αθήνα καθώς και στην Κλινική “Epicurus” στα Ιωάννινα.

Συμμετοχή σε οργανισμούς 

Γερμανική εταιρεία Μαιευτικής και Γυναικολογίας
Deutsche Gesellschaft für Gynäkologie und Geburtshilfe (DGGG)

Γερμανική εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας
Arbeitsgemeinschaft Gynäkologische Onkologie (AGO)

European Society for Gyneacological Endoscopy (ESGE)

Γερμανική Eταιρεία Eνδοσκοπήσεων
Arbeitsgemeinschaft Gynäkologischer Endoskopie (AGE)