Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Δημήτριος Π. Μπαλτογιάννης

Ο  κ. Δημήτριος Μπαλτογιάννης είναι Μαιευτήρας – Γυναικολόγος με εξειδίκευση στη Γυναικολογική Ογκολογία και τη Λαπαροσκοπική – Ρομποτική χειρουργική  σύνθετων γυναικολογικών παθήσεων.

Είναι Αν. Διευθυντής της Α΄Κλινικής Γυναικολογικής Ογκολογίας του νοσοκομείου ‘’Υγεία’’ και Γενικός Διευθυντής της ιδιωτικής Μαιευτικής Γυναικολογικής και Χειρουργικής Κλινικής ‘’Epicurus’’

Ο ιατρός είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (2010). Διετέλεσε την ειδικότητά του στην Μαιευτική & Γυναικολογία στην Γερμανία και από το 2016 εργάστηκε σαν επιμελητής Α΄ (Oberarzt) και Διευθυντής τμήματος λαπαροσκοπήσεων καθώς και υπεύθυνος του τμήματος γυναικολογικής ογκολογίας στο νοσοκομείο Aschaffenburg, Ακαδημαϊκή Κλινική του Πανεπιστημίου Würzburg. Η κλινική αποτελεί κέντρο αριστείας στην γυναικολογική ογκολογία αναγνωρισμένο από τη γερμανική εταιρεία γυναικολογικής ογκολογίας (AGO) και την γερμανική αντικαρκινική εταιρεία (DKG). 

Κατά την διάρκεια της εργασίας του εκεί (2010-2019), το τμήμα της γυναικολογικής ογκολογίας είχε ενεργή συμμετοχή σε διεθνείς κλινικές μελέτες βάσει των οποίων καθιερώθηκαν νέες θεραπείες στην γυναικολογική ογκολογία όπως η ανίχνευση του λεμφαδένα φρουρού με χρήση ICG στον καρκίνο του ενδομητρίου και του τραχήλου της μήτρας και η χρήση μονοκλωνικών αντισωμάτων και των PARP αναστολέων στον καρκίνο της ωοθήκης.

Ο κ. Μπαλτογιάννης κατέχει τον τίτλο MIC II (Minimal Invasive Surgery) από την γερμανική εταιρεία ελαχίστης επεμβατικής χειρουργικής (AGE) και  έχει εξειδικευτεί στην ρομποτική χειρουργική στο STAN Institute του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Université de Lorraine στην Γαλλία.

 

Εξυπηρέτηση ασθενών

 

Η βάση του ιατρού είναι στην Αθήνα όπου δέχεται ασθενείς κατόπιν ραντεβού στα ιατρεία που διατηρεί στο Ν. Ψυχικό(Ολυμπιονικών 340) και στα Βριλήσσια(Κρήτης 14).

Στα Ιωάννινα δέχεται ασθενείς στην ιδιωτική κλινική ‘’Epicurus’’ (Δωδώνης 44) της οποίας είναι ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής. Η κλινική ‘’Epicurus’’ ιδρύθηκε το 2019 και αποτελεί την μοναδική ιδιωτική νοσοκομειακή δομή στην περιοχή. Διαθέτει εξοπλισμό αιχμής και παρέχει εξατομικευμένες, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στην Μαιευτική, Χειρουργική Γυναικολογία και Χειρουργική Μαστού.

Κεντρική τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης: 210 6710270